اختلال نعوظ یا ارکتال دیسفانکشن

(erectile dysfunction)

Dysfunction_man

 

وب سایت فیزیوتراپی اصفهان : ناتوانی جنسی  به خصوص مردان بالای ۵۰ سال، مردان جوان ممکن است علایم آن را تجربه کنند. در اغلب موارد، علت اصلی  اختلالات نعوظ  ناتوانی جنسی است . حفظ نعوظ آلت تناسلی برای برآوردن نیازهای جنسی  مشخص می شود. این فرایند معمولا با فعالیت جنسی است که باعث تحریک مغز و اعصاب نخاعی فعال شده و پس از آن، این اعصاب مستقیم به خون عروق در آلت تناسلی مرد  روبه افزایش است. مشکلات با حفظ نعوظ  دلیلی برای نگرانی نیست چرا که اکثریت مردان آن را حداقل یک بار تجربه میکنند.

اختلال عملکرد جنسی در مردان, به عدم توانائی در رسیدن به رابطه رضایت بخش جنسی اطلاق می گردد. ممکن است ناشی ازناکاف بودن نعوظ.. اشکال در ریخته شدن مایع منی به مجرای پروستاتیک و یا اشکال در انزال باشد.

ناتوانی جنسی وضعیتی است که در آن مرد نمی‌تواند نعوظ پیدا کرده و قادر نیست که نعوظ خود را به مدت کافی جهت انجام نزدیکی حفظ نماید. اگر چه مشکل شایعی برای یک زوج محسوب می‌گردد ولی قابل درمان نیز هست.

ناتوانی در بسیاری از مردان به صورت نعوظ ناقص و یا اشکال دیگر آن دیده می‌شود ولی می‌تواند به صورت دایمی و مزمن باقی بماند. مواردی مثل بیماری‌های مزمن، داروها، افسردگی، هیجان و تشویش باعث بروز انواع زودگذر آن شده و مطمئن باشید که در صورت ابتلا به آن مجبور نیستید تا آخر عمر با آن زندگی نمایید.

کمک پزشک معالج همیشه قابل دسترسی است. پس از ملاقات با جراح کلیه و مجاری ادراری که در اغلب موارد، آموزش لازم در اینگونه موارد را دیده است، توصیه‌های لازم در اختیار شما گذاشته می‌شود. مجدداً به خاطر داشته باشید که ناتوانی جنسی با موفقیت قابل درمان است.

 

 

  • نعوظ چگونه ایجاد می‌شود؟

 

برای اینکه نعوظ یا راست شدن آلت تناسلی ایجاد شود، باید قسمت‌های مختلف بدن با یکدیگر هماهنگ گردد. یک مرد تنها به این دلیل که می‌خواهد، نمی‌تواند به سادگی نعوظ پیدا کند.

جهت ایجاد نعوظ هماهنگی بین روان آدمی، مغز و دستگاه اعصاب مرکزی و محیطی، هورمون‌های خونی، عروق خونی اعم از شریان و ورید جهت ورود جریان خون به داخل آلت و عدم خروج آن از آلت ضروری می‌باشد. وقتی تمام این دستگاه‌ها با هم کار کنند دو جسم غاری بزرگ شبیه اسفنج موجود در داخل آلت با خون پر شده و بزرگی و سفتی آلت ایجاد می‌گردد.

afp20000101p95-f2

 

  • نعوظ بر دو نوع است:

 

نعوظ روانی که فرد با دیدن یا شنیدن یا رفتارهای محرک جنسی از طریق ذهن مغز را تحریک می‌کند و از همان جا اعصاب، تحریکات را از راه نخاع به آلت تناسلی می‌رسانند و نعوظ رفلکسی که با تماس پوستی اتفاق می‌افتد. هرگونه تغییر یا اختلال در دستگاه عصبی یا عروقی مانع از نعوظ طبیعی در مرد خواهد شد.‌ اختلال نعوظ هم منشأ جسمی دارد و هم منشأ روانی. بنابراین در ابتدای درمان بیمار را باید در یکی از این گروه‌ها قرار داد.

 

 

  • علل اختلال نعوظ جسمی نیز متعددند و به چند دسته تقسیم می‌شوند:

 

علل عصبی، هورمونی، عروقی، اختلالات آناتومیک، مصرف بعضی از داروها و تعدادی از بیماری‌ها که هر یک به طور مختصر‌ شرح داده خواهد شد.

 

 

علل رواني

  • اضطراب در برقراري رابطه جنسي که در آن مرد نگران از انجام موفقيت آميز رابطه جنسي است.
  • مشکلات در روابط با همسر
  • استرسهاي رواني (مشغله زياد، کار دو شيفته، درگيري خانوادگي و فاميلي، از دست دادن کار، وجود بيمار در خانواده، مشکلات اقتصادي و غبره)
  • بيماريهاي رواني مثل افسردگي

 

اختلال عروقی

اصلی‌تر‌ین علت این اختلال، اختلالات عروقی است. این حالت کاملا به دستگاه عروقی وابسته است. علل عروقی به دو دسته بزرگ تقسیم می‌شود: علل شریانی و علل وریدی.

 

شریان وظیفه رساندن خون اکسیژن‌دار به عضو را به عهده دارد و ورید نیز خون بی‌اکسیژن را از عضو خارج می‌کند. برای این‌که حالت نعوظ بدرستی در مرد پدید بیاید، باید تعادلی بین این ‌دو برقرار باشد. یعنی خون به طور متناسب وارد دستگاه مربوط شود، اما همزمان با این وضع وریدها باید مسدود ‌شوند. پس مشاهده می‌کنیم که آسیب به عروق به هر دلیلی چنین سازوکاری را برهم می‌زند.‌

 

بیمارانی که دچار انسداد شرایین شده‌اند یا بیماری‌های قلبی ـ عروقی یا بیماری دیابت دارند که درگیری عروقی ایجاد کرده است، افرادی که دچار شکستگی آلت تناسلی شده‌اند یا به‌طور کلی دارای آسیب به شریان‌های انتهایی بدن هستند، به احتمال بسیار زیاد دچار اختلال نعوظ هم خواهند شد. یکی از علل بسیار مهم ناتوانی جنسی اشکال در ورید یا سیاهرگ‌هاست؛ چون وریدها هنگام نعوظ باید مسدود باشند. نشت وریدی یکی از مواردی است که به سختی درمان می‌شود.

 

اختلال عصبی

منظور از علل عصبی اختلالات روان‌شناختی نیست؛ بلکه بیماری‌هایی است که دستگاه عصبی بدن را گرفتار می‌کند. دستگاه عصبی خود به دو بخش تقسیم می‌شود: مرکزی (مغز و نخاع) و محیطی (اعصابی که در محیط یعنی اندام‌ها وجود دارند.) هر عاملی که به این دستگاه آسیب بزند، موجب اختلال نعوظ در فرد می‌شود. اگر در سکته مغزی که بخشی از مغز مربوط به تحریک لمسی تناسلی است گرفتار شود، دیگر پیامی به مغز صادر نخواهد شد یا در آسیب به نخاع شوکی که در اثر تصادف فرد دچار قطع نخاع می‌شود و همه عواملی از قبیل جراحی یا رادیوتراپی لگن یا شکستگی لگن که به اعصاب داخل لگن صدمه می‌زند، باعث اختلال خواهد شد.

 

دیابت از مهم‌ترین علل این نوع اختلال در مرد است که درمان در این بیماران نسبتا مشکل است. هر قدر بیماری دیابت کهنه‌تر باشد، شدت این اختلال هم بیشتر می‌شود. از دیگر بیماری‌هایی که ممکن است این اختلال ایجاد کند می‌توان به بیماری پارکینسون و ام.اس اشاره کرد.

 

اختلال هورمونی

این علت چندان شایع نیست و فقط ۲ درصد از مردان دارای اختلال نعوظ به آن گرفتار می‌شوند. دیده می‌شود وقتی مردی با این مشکل یا مشکل جنسی دیگری به پزشک مراجعه می‌کند در تعداد زیادی از موارد بلافاصله برایش هورمون تجویز می‌شود. این درمان کاملا اشتباه است و نه‌تنها مشکل بیمار را حل نمی‌کند، بلکه بر مشکلات بیمار نیز می‌افزاید. قبل از تجویز هورمون باید بیمار از نظر میزان هورمون‌های خونی مورد سنجش قرار بگیرد. همچنین هورمونی به نام پرولاکتین باید اندازه گرفته شود. بالا بودن پرولاکتین در بدن مرد ممکن است باعث ناتوانی جنسی در او شود.

 

علل آناتومیک

آلت تناسلی در برخی از مردان شکل کج دارد. این عامل نیز ممکن است از رابطه زناشویی درست جلوگیری کند و به‌صورت ناتوانی جنسی بروز کند.

 

مصرف دارو

وب سایت فیزیوتراپی اصفهان : وقتی مردی با ناتوانی جنسی به پزشک مراجعه می‌کند، حتما باید از او شرح حال درست گرفته شود. در شرح حال برخی بیماران مشاهده می‌شود که بیمار از دارویی استفاده می‌کند که با بررسی بیشتر متوجه می‌شویم، دارو دارای عارضه‌ ناتوانی جنسی است. در این مواقع برای حل کردن مشکل کافی است دارو را با داروی جایگزین یا مشابهی عوض کنیم. البته افرادی که دارو مصرف می‌کنند و مشکل اختلال نعوظ دارند، نباید با خواندن این مقاله به طور سرخود دارو را قطع کنند.

 

برای هر اقدامی، بیماران باید با پزشک خود مشورت کنند. این داروها ممکن است داروهای ضد فشار خون، داروهای ضدافسردگی، داروهای روانگردان یا داروهای ضد هورمون‌های مردانه باشند. البته مصرف الکل و مواد مخدر، کشیدن سیگار، چاقی بیش از حد و عدم فعالیت جسمانی هم ممکن است منجر به ناتوانی جسمی شود. غیر از داروها در بقیه موارد افراد می‌توانند خودشان اقدام کنند؛ مثلا کسی که چاق است می‌تواند وزن خود را پایین بیاورد. فردی که الکل مصرف می‌کند، الکل را کنار بگذارد، ورزش کند و… در واقع سبک زندگی خود را تغییر دهد. برای درمان ناتوانی‌های جنسی همیشه نیاز به تجویز دارو نیست.

 

بیماری‌ها

بیماری‌هایی غیر از بیماری‌های دستگاه عصبی و عروقی نیز ممکن است باعث ناتوانی جنسی شوند؛ مثل بیماری‌های غده فوق کلیه یا بیماری‌هایی که نیاز به شیمی‌درمانی یا پرتو درمانی دارند.

 

 

  • خلاصه کلیه علل اختلال در نعوظ مردان

 

  • مادرزادی: فقدان جسم غاری- فیبروز جسم غاری-ضایعات طناب نخاعی- ناهنجاریهای دیگر مادرزادی
  • اختلالات لوزالمعده: آسیب عصبی بیماری قند
  • اختلالات عروقی: نعوظ دردناک- گرفتگی عروق شریانهای اون قسمت بنام leriche- واریکوسل
  • اختلالات عصبی: بیماری ام اس- التهابات عصبی اون قسمت
  • آدرنال: سرطانها… با یا بدون کوشینگ- بیماری آدیسون
  • تیروئیدی: کم کاری تیروئیدی- پرکاری تیروئیدی
  • ضربات:ضربه به آلت- شکستگی لگن- ضربه به ستون فقرات- انجام جراحی های اون قسمت
  • داروها: بلوکر های اوتونوم- استروژنها- آنتی آندروژنها- رزرپین- بلوکر های گیرنده دوپامین(مثل فنوتیازین ها – متوکلوپیرامید)
  • غده های جنسی: کم کاری اولیه: بیماری مادرزادی کلاین فلتر-کم کاری ثانویه: اوریون بیضه- چرخش دوطرفه- بیضه پیرمردان-بقیه موارد: سرطان بینابینی زن ساز- اخته شدن
  • اختلالات از عده مغزی هیپوفیز: آدنوم حقیقی- کرانیو فا رینژیوما- کم کاری هیپوفیز- نقص گونادوتروپینهای isolated
  • متفرقه: هموکروماتوز- نارسائی کلیه- برحالی عمومی

 

  • یکی از علل رایج این مشکل جنسی در جوانان داشتن سابقه خودارضایی (استمناء) است

 

 

درمان

 

وب سایت فیزیوتراپی اصفهان : درمان در درجه اول تغییر در سبک زندگی است و در مرحله بعدی یافتن علت و برطرف کردن آن. مثلا در بیماران قلبی ـ عروقی مشکل قلبی باید برطرف شود و فشار خون و قند خون کنترل و استرس برطرف شود. خیلی مهم است که دیدگاه فرد را نسبت به ناتوانی جنسی تغییر دهیم. ناتوانی جنسی فشار زیادی به روان مردان وارد می‌کند. البته باید گفت که بعضی مردان یا زنان از روابط زناشویی انتظارات نادرستی دارند که با فیزیولوژی مردانه و زنانه سازگار نیست و تصور می‌کنند که علتش ناتوانی جنسی است.

 

اگر با همه موارد ذکر شده مشکل بیمار همچنان وجود داشته باشد یا علت دیگری مطرح باشد، درمان دارویی آغاز می‌شود. در صورت نگرفتن نتیجه بیمار وارد خط سوم درمانی یا استفاده از بعضی دستگاه‌ها می‌شود. خط چهارم درمانی مصرف داروهای تزریقی است و خط پنجم استفاده از پروتز در آلت تناسلی است.

 

توجه: به زودی مرکز ما با همکاری متخصصین ارولوژی مجهز به جدیدترین و به روزترین درمان اختلالات نعوظ یعنی شاک ویو مخصوص مشکلات نعوظ یا ارکشن دیسفانکشن که اخیرا در دنیا رونمایی شده خواهد شد.

 

1-B90

اختلال نعوظ  در ویکی پدیا گونه‌ای ناکارآمدی جنسی در مردان است که در آن آلت مردی قادر نیست به وضعیت نعوظ برسد یا در آن حالت باقی بماند؛ بنابراین فرد نمی‌تواند عملکرد رضایت‌بخشی در آمیزش جنسی داشته باشد.

علت

اختلال نعوظ ممکن است دلیل جسمی یا روانی داشته باشد. اعتیاد به الکل (الکلیسم)، بیماری‌های دستگاه درون‌ریز و اختلال‌های عصبی از دلایل جسمی معمول هستند. اضطراب در آمیزش، خصومت یا احساس‌های منفی نسبت به شریک جنسی و همچنین افسردگی، نگرانی‌ها، اضطراب‌ها و درگیری‌های احساسی خارج از رابطه می‌توانند از دلایل روانی اختلال نعوظ باشند.[۱]

اختلال نعوظ همچنین می‌تواند در اثر بالا رفتن سن رخ دهد. ممکن است با بالا رفتند سن و اختلال در گردش خون، خون به میزان کافی به آلت نرسد یا در بافت‌های مجاور پخش شود. از دیگر عوامل اختلال در نعوظ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دیابت
  • افزایش فشار خون
  • سختی سرخرگ یا آترواسکلروز
  • استرس، اضطراب و افسردگی
  • تعدادی از داروها مانند داروهای ضد افسردگی، ضد درد و فشار خون
  • سیگار و سوءمصرف مواد مخدر
  • مشکلات خانوادگی
  • خستگی یکی از عوامل مهم در این زمینه می‌باشد
  • آسیب‌های مغز و نخاع
  • کاهش هورمون مردانه تستوسترون نیز از کثرت زیادی برخوردار است
  • بیماری MS یا مولتیپل اسکلروز
  • بیماری پارکینسون
  • رادیوتراپی بیضه‌ها
  • سکته مغزی
  • برخی از جراحی‌های پروستات یا مثانه[۲]

درمان

در صورتی که اختلال نعوظ به علت‌های روانی رخ داده باشد ممکن است روان‌درمانی، مشاوره زناشویی یا سکس‌درمانی مفید واقع شود و اگر علت‌های صرفاً جسمی موجب اختلال در نعوظ شده باشند می‌توان از تزریق، جراحی آلت یا درمان دارویی با قرص سیلدنافیل استفاده کرد. این قرص‌ها که با نام تجاری Viagra نیز به فروش می‌رسند، اثر نیتریک اکسید را افزایش داده و موجب نعوظ می‌شوند. نیتریک اکسید در هنگام تحریک جنسی ترشح می‌شود و رگ‌های آلت را باز کرده تا خون بیشتری در آن‌ها جریان یابد.[۱] البته این قرص‌ها تنها در ۷۰٪ موارد اثر گذار هستند.

پژوهش‌ها

نتایج پژوهش‌های دانشمندان آمریکایی و برزیلی که در ژورنال پزشکی جنسی منتشر شد نشان داد که سم عنکبوت سرگردان برزیلیمی‌تواند به درمان اختلال نعوظ ناشی از افزایش سن کمک کند. این درمان به‌ویژه می‌تواند برای آن دسته از مردانی که داروهایی مانند سیلدنافیل بر آن‌ها تأثیری ندارد (۳۰٪ مردان) مفید باشد.

منبع : پزشکان بدون مرز و سایت hidoctor و ویکی پدیا

مطالب مرتبط

شاک ویوخار پاشنهکمر دردلیزر درمانی 

کلمات کلیدی مشابه:

نعوظ در مردان چیست

عدم نعوظ صبحگاهی

نعوظ ناقص

عکس نعوظ

نعوظ کامل

نعوظ طولانی

قرص تقویت نعوظ

نعوظ به انگلیسی

Follow by Email
Instagram
SOCIALICON