درای نیدلینگ (تکنیک سوزن خشک)

سوزن خشک

 

dryneedle_head11

درای نیدلینگ یک تکنیک و روش جدید درمانی در فیزیوتراپی است که از یک سوزن بسیار نازک و مخصوص جهت مواردی مثل رفع و درمان گرفتگی و اسپاسم عضلات و نقاط ماشه ای(حساس) عضلات ، افزایش گردش خون موضع ، از بین بردن بافت های اسکار ناشی از جراحی و … استفاده میشود.

نقاط ماشه ای از علت های بسیار مهم ایجاد درد و اختلالات اسکلتی عضلانی می باشد. نقاط ماشه ای بعنوان ناحیه ای با حساسیت بالا که در باند سفت شده عضلانی واقع شده است، تعریف می شود.

یکی از درمان هایی که به تازگی در درمان نقاط ماشه ای مورد توجه قرار گرفته است، استفاده از تکنیک سوزن خشک است که با هدف نرمال کردن محیط شیمیایی بافت و غیر فعال کردن نقاط ماشه ای بکار می رود.

از سوزن حشک برای کاهش درد، ارتقای سلامت، نرمال شدن فانکشن و مکانیک بافت استفاده می شود.

اهداف استفاده از سوزن خشک شامل رفع کوتاهی عضله، از بین بردن منشا ناراحتی عضله، نرمال کردن حساسیت عصب محیطی، بهبود بافت صدمه دیده و کاهش فعالیت خودبخودی عضله است.

۲-درای نیدلینگ چه کاربردهایی دارد؟

درای نیدلینگ در بسیاری از مشکلات اسکلتی و عضلانی کاربرد دارد مانند:

انواع گرفتگی های دردناک عضلانی/شانه منجمد/

سندروم آرنج تنیس بازان و گلف بازان /چسبندdryneedling-01گی عصب درمچ دست(CTS)

دردهای ناحیه ی باسن ونشیمنگاه/انواع دردهای مچ و کف پا

دردهای عضلات همسترینگ و ران

درد ناشی از فعالیت مداوم در جلو ساق پا/سردردهای با منشا گردنی

درد سیاتیک/درد ناحیه ی لگن

درد های زانو/درد ناشی از آسیب های مکرر مفاصل

۳-درای نیدلینگ بر اساس چه مکانیسم هایی عمل

میکند؟

مکانیسم اثر آن هنوز بصورت کامل شناخته نشده است ولی برخی پژوهشگران توضیحات علمی قانع کننده ای در این زمینه ارائه داده اند از

جمله Dr. shah و همکارانش اعتقاد دارند که فرو بردن سوزن مخصوص در نقطه ی ماشه ای باعث ترشح برخی مواد شیمیایی میشود که چرخه اسپاسم و درد را متوقف میکند ضمنا باعث ایجاد یک پاسخ توییچ از عضله میشود که منجر به ریلکسیشن عضله می گردد.

۴-آیا درای نیدلینگ همان طب سوزنی است؟

خیر,درای نیدلینگ هم در روش درمان و هم در توضیح مکانیسم عمل با طب سوزنی متفاوت است . فیزیکال تراپیست ها در این تکنیک یک سوزن را با هدف درمان موضعی عضله و بافت همبند وارد بدن میکنند و چندین بار همان ناحیه را سوزن می زنند؛ در صورتیکه در طب سوزنی چندین سوزن بطور سطحی روی پوست زده می شود و معمولا به مدت حداقل ۲۰ دقیقه سوزن ها روی بدن می ماند . در طب سوزنی ممکن است هدف درمان عضله و بافت همبندی عضلانی اسکلتی نباشد ، مثلا برای مشکل چاقی یا درمان کبد سوزن زده شود ولی در تکنیک “درای نیدلینگ” هدف ما درمان عضله و بافت اسکلتی است.

۵-انجام درای نیدلینگ چه حسی در فرد ایجاد می کند؟

معمولآ انجام آن با کمی درد است ولی این احتمال وجود دارد که بعد از این کار بیمار کمی کوفتگی و کبودی در موضع احساس کند که کاملا طبیعی است که حداکثر بعد از ۳ الی ۴ روز ازبین می رود؛ بیمار بایستی به تغییرات درد اصلی خود توجه کند و این تغییرات در “شدت” و ” محل” درد را به فیزیکال تراپیست خود گزارش کند.

۶-بعد از انجام درای نیدلینگ بیمار باید چه کاری انجام دهد؟

در روز اول استراحت و پرهیز از فعالیت هایی که باعث تشدید درد می شود توصیه می شود و از روز دوم در موضع درمان شده استرچ و حرکات کششی ملایم و بدون درد انجام دهد

(۴/۵ بار و هر بار عضله را ۱۵ثانیه در حالت کشیده ملایم نگه دارد . )

۷-آیا سوزن های استفاده شده استریل هستند؟

بله,فقط از سوزن های مخصوص استریل ویکبار مصرف استفاده می شود

۸-درای نیدلینگ عوارض جانبی هم دارد؟

بعضی از بیماران در موضع درمان شده بطور موقتی کمی احساس سری و کرختی و کوفتگی و به ندرت کبودی را تا چند ساعت را گزارش میدهند که حداکثر تا ۷۲ ساعت بصورت کامل برطرف می شود

۹-چه گروه پزشکی صلاحیت انجام درای نیدلینگ را دارند؟

همانطور که گفته شد درای نیدلینگ یک مدالیته و تکنیک نوین در فیزیوتراپی است و فقط فیزیکال تراپیست هایی که دوره های آموزشی آن را دیده باشند با دریافت گواهینامه ، مجاز به انجام این تکنیک می باشند  و با توجه به داشتن دانش جامع و کامل در زمینه آناتومی و مهارت های لمسی و بیومکانیک، صلاحیت انجام آن را دارند و اگر توسط فرد غیر از “فیزیکال تراپیست” با هر عنوان و تخصصی انجام شود احتمال آسیب جدی به بیمار وجود دارد

۱۰-درای نیدلینگ به تنهایی یک روش درمانی است یا در کنار دیگر مدالیته های فیزیوتراپی بکار میرود؟

به تشخیص فیزیکال تراپیست میتواند یک درمان کامل یا بخشی از پروسه درمانی باشد

۱۱- چند بار انجام درای نیدلینگ برای بهبودی کامل لازم است؟

با توجه به مشکل و بیماری فرد و همچنین معاینه فیزیوتراپیست ممکن است ۳ الی ۴ جلسه درمان برای هر ناحیه نیاز باشد هرچند اکثر گرفتگی های عضلانی درهمان جلسه ی اول یا دوم بصورت کامل رفع میشوند.

خشک سوزن-Cronulla-سلام Res_myCMS.IMG-W650

 

۱۲- تریگر پوینت چیست؟

بدن انسان به عنوان یک مجموعه کامل با اهداف مشخص در هر شرایط مکانی و زمانی، فعالیت ها و اکنش های متفاوتی دارد، برای مثال در زمان ضربه ها یا کشش های عضلانی و یا استفاده بیش از توان یک عضله از آن، شاهد تغییراتی در سطح بافت شناسی و عملکری عضله هستیم که به بدن برای محافظت از خود کمک می کند.

اما این فشارها گاهی انقدر زیاد هستند که مکانیسم های حمایتی بدن نمی تواند ترمیم کامل آن ها را به عهده گیرد، درچنین شرایطی است که یک فرایند نیمه کاره از تغییرات سلولی عضلانی و و اکنش های حاشیه ای اطراف آن خواهیم داشت.

به طور خلاصه اگر عضله ای نتواند به ترمیم قابل قبول خود برسد، وارد چرخه معیوبی می شود که در اثر اسپاسم اولیه ناشی از جراحت یا کشش، باعث پولاریزه شدن ماندگار غشا سیتوپلاسمیک می شود و این روند به دلیل اختلال در چرخه کلسیم، اسپاسم پایدار را شروع می کند و این اسپاسم ، عاملی برای انقباض بیشتر عروق خونی می شود، در این شرایط بدترین اتفاق ممکن آغاز می شود: سلولی که جهت رهایی از این شرایط نیازمند خونرسانی بیشتر است از همان خونرسانی اولیه هم محروم می شود و این محرومیت، سطح بحران را پیچیده تر می کند و چرخه معیوب ادامه می یابد.

از نظر بالینی و نوع شکایتی که بیمار دارد، عملا با عضله یا گروهی از عضلات روبرو هستسم که در موقعیت های خاصی، دردهای پایدار شدید دار که ممکن است با ماساژ یا موارد دیگر کمی بهتر شود اما معمولا بهبودی نخواهد یافت.

از بهترین درمان های چنین شرایطی، شکستن چرخه معیوب بیماری است که معمولا شامل ازادسازی عمقی اسپاسم عضلات با تکنیک ها و نقشه های ویژه است که درمانی سریع و غافلگیرکننده محسوب می شود.

ماشه نقطه anantomy

 

۱۳- چه مشکلاتی با تریگر پوینت تراپی درمان می شوند؟

 

به طور کلی هر جایی تریگر( نقطه ماشه ای) وجود داشته باشد باید با تریگرپوینت تراپی درمان شود که این درمان می تواند با سوزن طب سوزنی ویا فشار ایسکمیک انجام شود.

معنای بالینی توضیح بالا، شامل این موارد است،‌البته باید توجه داشت فهرست زیر مواردی است که می توانند با این روش درمان شوند و در هر مورد بسته به شرح حال، معاینات و پاراکلینیک، باید تصمیم گیری شود: آیا این روش برای این بیمار خاص مفید است یا خیر.

 

  • انواع سردردهای میگرنی و غیر میگرنی
  • انواع گردن درد حاد و مزمن
  • انواع دردهای پشت و کمر
  • انواع دردهای بین دنده ای سینه ای
  • دردهای لگنی
  • دردهای سیاتیکی
  • زانودرد حاد و مزمن
  • دردهای مچ و کف پا
  • انواع دیسکوپاتی ها
  • انواع آرتروزها و صدمات مکانیکی
  • انواع کشیدگی ها و اسپاسم ها
  • مشکلات احشایی
  • و…

 

۱۴- راههای درمان تریگر پوینت یا تریگرپوینت تراپیtriggerpointtherapy

 

  • فشار ایسکمیک
  • دارای نیدلینگ
  • ماساژ شیاتسو

 

 

 

  • البته بهترین درمان تریگر درای نیدلینگ می باشد

 

درای نیدلینگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Follow by Email
Instagram
SOCIALICON